AGENDA

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Laatste afgelopen Agenda

Safari HCA in De Drukkerij

De Drukkerij Marconistraat 5,, Alkmaar

Jesper Bruinedebruin van Heliomare College Alkmaar neemt ons mee vanuit hun leslokalen in De Drukkerij, langs alle plekken en partners waar we onderwijs mee kunnen maken.

Safari Ecodorp

Ecodorp Bergen Groeneweg 14, Bergen

Jan Cuperus van het Horizoncollege, neemt ons mee op safari in het uitgebreide Ecodorp Bergen. Samen op jacht naar zeer diverse onderwijskansen.

Expeditie Ondernemersplein PCC-Oosterhout

PCC-Oosterhout Vondelstraat 41, Alkmaar

Johan Dekker neemt ons mee naar zijn school en laat ons ervaren hoe zijn leerlingen hun ondernemersvaardigheden ontwikkelen.

Wij willen leren

We zijn nieuwsgierig en willen van alles weten.
We willen mensen ontmoeten met boeiende verhalen, met passie voor wat ze doen. Die ergens goed in zijn en ons nieuwe kanten en talenten van onszelf leren ontdekken. We willen de wereld binnen halen, maar ook de wereld in. We willen op avontuur.
Bij alles wat we ontdekken en iedereen die we ontmoeten zeggen we: Dit is onderwijs!

We bouwen samen aan werkplaatsen waar talent kan groeien, plekken waar we kunnen klooien, spelen, experimenteren, onderzoeken, maken en ontmoeten. Waar we naar toe kunnen met onze vragen. Aan de slag met dingen die ons echt bezig houden. Ook de grote vragen over onze wereld van morgen. Hoe we die meer gezond, groen en eerlijk kunnen maken.

Doe mee!

Voor wie?
Als je met onderwijs te maken hebt, maar ook als je uit het bedrijfsleven komt, of uit een maatschappelijke organisatie, of de overheid. We zijn op zoek naar mensen met lef, die over de hekjes durven denken en schuttingen weg durven halen.

We ontwikkelen volop met diverse partijen om onze werkplaats te realiseren:
Willewete, Pabo-Inholland, Clavisbooks, CultuurPrimair, Bibliotheek Kennemerwaard, De Stadsfabriek, Urban Nomads, Jet-Net&Technet, Junior IOT, Natuurgids Alkmaar, SaKS, Ronduit, PCC, Jan Arentsz, Sovon, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier & Het Ontwikkelingsbedrijf NHN.

Wil je ook meer weten?
We zijn al begonnen en hieronder vind je de lopende initiatieven.

Werkplaats DRIJFHUIS

voorjaar 2023 Drijfhuis Ontwerp je ideale drijfhuis Jan Gunneweg is ontwerper en expert op het gebied van hout. Vanuit het initiatief ‘Doorstromen met Drijfhuizen’, gaat hij aan de [...]

Werkplaats ENERGIE

herfst 2023 Energie-uitdaging Energieverbruik halveren Een aantal bewoners in de wijk ’t Rak in Alkmaar, wil kennis delen en samenwerken met buurtbewoners om energie te besparen. [...]

Werkplaats CO2

zomer 2022 CO2-uitdaging Alkmaar CO2-neutraal Leerlingen van de Fontein dagen ons uit om te onderzoeken hoe we Alkmaar CO2-neutraal kunnen maken. Het Technasiumteam van het Jan Arentsz zet hun [...]

Werkplaats Vergroenen

Hebben jullie plannen of dromen voor jullie schoolplein? Zou je het schoolplein meer willen benutten als verlengde van het klaslokaal? Mag het groener, belevenisvoller en slimmer ingedeeld worden [...]

Werkplaats Techniek

In de Werkplaats Techniek wordt door onderwijs, makers en bedrijfsleven samengewerkt aan integratie van techniek en wetenschap in het onderwijs. In de klas, maar zeker ook daarbuiten.

LET’S CREATE A WORLD WITH

LOVE TO LEARN