Vergroenen

Foto: IVN, leerlingen helpen met het planten van Tiny Forest bij een school.

Begin maart 2021 kregen we deze vraag binnen van kinderen van van groep 6,7 en 8 van De Oriënt Expres (bovenbouwstamgroep) van obs Bello uit Alkmaar:

Wij willen graag een groene en gezonde omgeving om te spelen en te werken. We hebben in de klas een brainstorm gedaan over ons schoolplein. We dromen van een berg met gras en een tunnel er onderdoor. Van kippen, konijnen, een boomhut, meer planten en een vijver. We zitten dus vol ideeën en ook vol vragen, hoe gaan we nu verder? Als u er verstand van heeft, of goede ideeën, of als u ons op een andere manier kunt helpen, dan willen we heel graag ontmoeten.

Groetjes, de kinderen van De Oriënt Expres van Bello.

Werkplaats Vergroenen

Bij navraag blijken veel scholen (en leerlingen) rond te lopen met vragen over hun schoolplein. Vragen over hoe het schoolplein meer als verlengstuk kan worden ingezet voor de onderwijsleeromgeving, vragen over subsidies, strategie, mogelijke partners.

Op 22 april van 15.00 tot maximaal 17.00 uur organiseren we een bijeenkomst waarbij  iedereen met vragen over schoolpleinvergroening kan aanschuiven. De bijeenkomst wordt vermoedelijk digitaal vormgegeven.

We brengen de vragen in kaart en wisselen ervaringen uit. Good practices, vragen over subsidies, hoe je een plan moet maken en vanuit welke visie je dat plan opzet, waar je kunt beginnen en wie mogelijk fijne partners zijn om mee samen te werken. Op basis van die bijeenkomst onderzoeken we met elkaar wat er nodig is om elkaar verder te helpen met de groene plannen.

Partners
Deze organisaties zijn erbij en denken met ons mee: Natuurgids Alkmaar, Grijs Kleurt Groen, de Twee Heren, Space for Play, IVN, Voedselbos Schoorl, Hart op Groen, Provincie Noord-Holland, gemeente Alkmaar. Inmiddels hebben zich scholen aangemeld vanuit Alkmaar, Heemskerk, Uitgeest, Den Helder, Nibbixwoud en Wieringerwerf. Dat belooft een mooie uitwisseling te worden!

Wil je erbij zijn? Meld je aan via Marije@partofnow.nl. We houden je via de mail op de hoogte van het programma/de opzet van de bijeenkomst.

Kijk mee, of login en doe mee op

Werkwand Vergroenen