Vergroenen

Foto: IVN, leerlingen helpen met het planten van Tiny Forest bij een school.

Begin maart 2021 kregen we deze vraag binnen van kinderen van van groep 6,7 en 8 van De Oriënt Expres (bovenbouwstamgroep) van obs Bello uit Alkmaar:

Wij willen graag een groene en gezonde omgeving om te spelen en te werken. We hebben in de klas een brainstorm gedaan over ons schoolplein. We dromen van een berg met gras en een tunnel er onderdoor. Van kippen, konijnen, een boomhut, meer planten en een vijver. We zitten dus vol ideeën en ook vol vragen, hoe gaan we nu verder? Als u er verstand van heeft, of goede ideeën, of als u ons op een andere manier kunt helpen, dan willen we heel graag ontmoeten.

Groetjes, de kinderen van De Oriënt Expres van Bello.

Werkplaats Vergroenen

Bij navraag blijken veel scholen (en leerlingen) rond te lopen met vragen over hun schoolplein. Vragen over hoe het schoolplein meer als verlengstuk kan worden ingezet voor de onderwijsleeromgeving, vragen over subsidies, strategie, mogelijke partners.

22 april 2021 organiseerden we een digitale bijeenkomst waarbij  iedereen met vragen over schoolpleinvergroening kon aanschuiven. We brachten de vragen in kaart en wisselden ervaringen uit. Good practices, vragen over subsidies, hoe je een plan moet maken en vanuit welke visie je dat plan opzet, waar je kunt beginnen en wie mogelijk fijne partners zijn om mee samen te werken.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst zijn er inmiddels een 5-tal scholen bezig met de voorbereidingen voor de vergroening van hun plein. Alles begint met een goed plan!

Partners
Deze organisaties zijn denken met ons mee: Natuurgids Alkmaar, Grijs Kleurt Groen, de Twee Heren, Space for Play, IVN, Voedselbos Schoorl, Hart op Groen, Provincie Noord-Holland, gemeente Alkmaar.

Ben je benieuwd hoe deze scholen het aanpakken? Bekijk via onderstaande link de vorderingen van de scholen. Heb je hulp nodig of heb je vragen of hoe je dit goed kunt aanpakken? Laat van je horen via Marije@partofnow.nl.

Kijk mee, of login en doe mee op

Werkwand Vergroenen