Opening Part of Now

Donderdag vond de opening plaats van Het Nieuwe Warenhuis aan Het Vijvertje in Alkmaar en meteen werd educatie start-up ‘Part of Now’ gelanceerd door wethouder Elly Konijn. Deze educatie start-up is ontstaan uit een samenwerking tussen zelfstandige professionals in het onderwijs, organisatieontwikkeling en learning experiences design. Tijdens de lancering schreven alle aanwezigen wijze woorden op de letters Part of Now.

De maatschappij verandert snel en vormt vooral voor jongeren een grote uitdaging wat betreft oriëntatie en voorbereiding op hun toekomst. Antwoorden op de bijkomende vraagstukken zijn complex, maar groeiende bedrijven en veelgevraagde professionals binnen Het Nieuwe Warenhuis (HNW) zien in dat leren het nieuwe werken is geworden. Sneller doorontwikkelen en je aanpassen staan daarbij centraal.

Huub Purmer en Iris Goedhart (HNW), Ciska Pouw (Flow Facilitator), Rob Janson (Interventiekundige), Wim van Bokhorst (KEETmeester) en Marije van der Stelt (Hart op Groen) bundelen hun krachten om mensen te helpen met hun ontwikkeling. Zij ontwerpen als Part of Now samen met opdrachtgevers uit bedrijfsleven,  overheden en het onderwijs leerexperimenten. Ze bouwen duurzame learning communities en uitdagende leeromgevingen, en ze begeleiden positieve veranderingen voor individu, teams en organisaties.

Het collectief neemt graag zelf het voortouw voor de ontwikkeling van een business school voor mbo, hbo en universitaire studenten in de laatste fase van hun opleiding. Daarnaast organiseren zij een festival over leren en ontwikkelen op 28 maart bij HNW Alkmaar.

“Wij zijn blij dat we van start zijn gegaan. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de toekomst van leren gaat brengen. En wij zijn dankbaar voor alle enthousiaste reacties”, aldus de partners van Part of Now.