10 van Noord-Holland

Iris Goedhart (conceptontwikkelaar)

In opdracht van provincie Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Hogeschool Inholland, Clusius College en Wageningen University

Hoe breng je kansen in de regio over aan studenten? Door hun docenten uit te nodigen voor een kennismaking met interessante bedrijven uit de regio, de Hidden Champions. Dus niet je onderwijsprogramma ontwerpen en daar de bedrijven bij zoeken, maar écht samen met bedrijven het onderwijsprogramma ontwikkelen. Na een ontmoeting en het enthousiasme van een mooi samenwerkingsproject in het vooruitzicht blijken de beperkende structuren in het onderwijssysteem geen excuus meer te zijn, maar worden ze met succes ingezet ten gunste van het gewenste resultaat: gemotiveerde studenten en een relevante leerervaring. Het project 10 van Noord-Holland heeft bedrijven letterlijk in de schijnwerpers gezet met een oproep aan studenten en hun docenten voor samenwerkingsprojecten met als resultaat dat alle samenwerkingsprojecten zijn vormgegeven.

‘Samen met bedrijven je onderwijsprogramma vormgeven geeft zoveel meer energie dan het achteraf te toetsen bij de begeleidingscommissie van mijn opleiding’ docent Inholland.