#Toekomststoel

Duurzaamheid

Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. “Onze kinderen zouden in een net zo mooie wereld moeten opgroeien als de wereld waarin wij opgroeiden” (Jan Terlouw).
Dat idee brengen we in de praktijk door letterlijk een lege stoel aan te schuiven als symbool voor de toekomst. De #toekomststoel is een idee van Jan Terlouw, vastgelegd in zijn boek: Het Hebzuchtgas. De #toekomststoel is een lege stoel die in iedere vergadering en elk overleg de toekomst vertegenwoordigt en ons eraan helpt herinneren om duurzaamheid mee te wegen in de beslissingen van vandaag.

Marije sloot zich, met Het Nieuwe Warenhuis aan bij #Toekomststoel. Ze filmden een oproep van Jan Terlouw aan het onderwijs. Marije’s idee was om scholen te betrekken en kinderen Toekomststoelen te laten beschilderen/pimpen met hun dromen en ideeën over de Toekomst daarop. Dat idee kreeg in 2017 en 2018 vorm. Inmiddels zijn er in Noord-Holland zeker 50 gepimpte Toekomststoelen door kinderen aangeboden bij bedrijven en instellingen. Naast de mogelijkheid een stoel te pimpen is er inmiddels een door een houtkunstenaar ontwikkelde doorgeefstoel die functioneert als toolbox om echt beweging te creëren aan de vergadertafel. Een manier om de toekomst heel dichtbij het bedrijfsleven te brengen en waardevolle gesprekken te kunnen voeren. https://www.hartopgroen.nl/toekomststoel