Your Ideal Classroom

Huub Purmer

In 2019 schreef Huub in samenwerking met onderwijsstichting Doc 20 het boek: Your Ideal Classroom. Het boek komt direct voor aan de talloze succesvolle trainingen die Doc 20 en Huub samen inzetten in het onderwijs.

Hoe kunnen we het didactisch repertoire van docenten uitbreiden? Het boek en de tweedaagse training is ontwikkeld in samenwerking met Dock20 en uitgevoerd voor talloze onderwijsinstellingen (SO, PO, VO, HBO en Universitair). Dit heeft geresulteerd in een sterk programma en een boeiend boek dat verschillende lagen aanboort. Het centrale thema, coöperatieve leerstrategieën als didactische methodiek toevoegen aan het repertoire van de docent.

Deelnemers aan de training leerde niet alleen over deze methodieken, ze maakte ze zelf mee (ervaringsniveau) en werden uitgedaagd de methoden in de training in praktijk te brengen. Hierdoor ontstond triple-loop learning. Veel docenten hebben onderdelen uit de training meteen kunnen toepassen in hun praktijk. Daarmee zijn hun lessen leuker en dynamischer geworden, waren ze in staat om meer verantwoordelijkheid voor het leren bij hun studenten te leggen en konden ze schakelen tussen frontaal onderwijs en coöperatief leren.

Meer leren en lezen? Via de contactpagina is het boek te bestellen!